Tijdens het surfen op het internet kwam ik op de website van Fotocadeau en omdat ik de muur in mijn hobbyruimte nogal wat kaal vond besloot ik om een foto van een van mijn LEGO projecten te laten printen. Maar ja waarop? De keuze van het type materiaal is enorm tegenwoordig! 

Ik las dat wanneer je een wand wilt decoreren je begint bij het bepalen van de stijl van je interieur en welke foto/decoratie hierbij zou passen. Er zijn genoeg woontrends, maar geen regels. Kortom dus gewoon lekker kiezen wat ik zelf mooi vind! In een modern interieur – dat ik heb – past een aluminium foto heel goed, maar bijvoorbeeld ook een canvas doek of ingelijste poster. Wat is dan de beste keuze?

Een ding wist ik wel zeker het moest een mooie foto worden van de Aston Martin DB5 van LEGO. Mijn favoriete bouwpakket. Omdat deze auto grijs is kwam ik uiteindelijk op het idee om de foto op aluminium achtergrond te laten printen, en het resultaat is echt verbluffend. (zie foto)

Het beeld heb ik in hoge kwaliteit van de website van LEGO gedownload. Vervolgens het logo van LEGO en van FanvanLego.nl toegevoegd. Maar uiteraard kun je ook voor je eigen foto kiezen en deze laten bedrukken. Voor een goede kwaliteit print is het wel van belang dat je een foto hebt met een hoge resolutie. Dit is overigens wel afhankelijk van het type formaat. Ik had gekozen voor een formaat van 120 x 80 cm en dan is een resolutie van 3000 x 2000 pixels aan te raden. Voor een kleiner formaat heb je dus ook een lagere resolutie nodig. Je kunt overigens in deze webwinkel heel veel verschillende formaten kiezen. Tijdens het bestellen kun je ervoor kiezen om de foto even te laten controleren voordat deze gedrukt wordt. Dat is aan te raden, dan weet je zeker dat het goed komt! 

Omdat ik de foto iets van de muur wilde hebben, heb ik RVS afstandhouders erbij besteld. De gaten waren hiervoor al voorgeboord, dus mijn eigen wanddecoratie hing snel aan de muur.

Bovendien is het ook leuk om een fotocadeau aan iemand te geven. Bijvoorbeeld voor een andere LEGO fan of gewoon een mooie vakantiefoto voor een familielid. 

Als je wil weten hoe je een specifieke afbeelding van LEGO in hoge kwaliteit kunt downloaden dan kun je me altijd even een e-mail sturen. Ik help je graag!