De eerste Ford Mustang werd op 17 april in 1964 voor het eerst geproduceerd en er werden velen van verkocht. Ook nu is deze bolide nog erg populair. Op dit moment worden er ook nog nieuwe Mustangs in Amerika geproduceerd en verkocht, gebaseerd op het vernieuwde model van 2005.

Vanaf 1 maart 2019 rolt deze auto ook over de productieband van LEGO. Want er is weer een nieuwe LEGO Creator auto in de collectie gekomen! Uiteraard bestel en krijg je dan het populaire Ford model uit de jaren 60, met een donkerblauwe carrosserie en witte racestrepen.

Deze geweldige look-a-like kent o.a. de interessante kenmerken als:

  • 5-spaaks velgen
  • supercharger
  • coole uitlaten
  • een chin spoiler voor, en ducktail spoiler achter.

Net als bij sommige andere LEGO auto’s kun je ook bij deze wagen uit verschillende nummerplaten kiezen.

Uiteraard kun je de deuren en kofferbak openen (en daar iets in opbergen) en kun je de echte details zoals de V8-motor, accu, slangen en luchtfilter bekijken. De auto is verder voorzien van een radio, versnellingspook en zitplaatsen volgens identiek interieur.

Wat deze bouwset nog unieker maakt is dat je de hoogte van de achteras kunt aanpassen, om de auto een extra coole uitstraling te geven.

LEGO hobby auto - Ford Mustang met details van deze bouwsetLEGO hobby auto - Ford Mustang

Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

De vele details zorgen weer voor een hele mooie auto in de collectie van LEGO.

Ben je al aan het sparen of heb jij hem al besteld?

Je hebt dit exclusieve bouwpakket voor € 139,99.

Bronnen: Wikipedia / LEGO shop